jag är en vampyr 2

idag har jag påbörjat läsningen av den tredje och för tillfället sista stieg Larsson boken "Luftslottet som sprängdes" mmyez . Jag tycker om hans sätt att skriva på, och hur lättsamt han får en yxa i ansiktet på rätt person att låta. Jag har suttit insluten i berättelsen om Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist hela dagen utom en liten paus på hela femton minuter då jag helt frivilligt fick för mig att klippa gräset. I och för sig är gräsmattan här utanför inte stor, jag tror inte ens man får kalla det gräsmatta. Något mer åt plätt-hållet skulle jag gissa på att någon utomstående skulle säga. 

Tidigt på morgonen den fjortonde augusti tar jag och åker till Malmö för att några timmar senare fortsätta ännu längre söder ut och ner till Simrishamn och Ystad och allt va de vackra städerna heter. Där ska jag sedan vara fram tills på söndagen samma vecka, då beger jag mig hemåt igen på eftermiddagen där. Och jag hoppas bara på soligt och fint väder, och en massa söta människor. Jag ska titta på den där efterlängtade horisonten även denna sommaren. Om jag är glad? Tja, är Tim Armstrongs accent fejkad när han sjunger?
jag tror ni vet.

jag är en vampyr 1

Calle&Becz0rDet är sådär fint här nu, alla är solbrända och glada precis som alla brukar va när vädret äntligen låtit sig tämjas. Igår var jag med Gustaf, Calle och Rebecca och badade och solade och bara myste. Gustaf va manlig och körde båt så vi var på en mysig ö där vi försökte spela kasta gris men tröttnade fort och höll oss till syftet med dagen istället, sola&bada och jag tror nog vi brände oss ganska mycket allihopa. På kvällen kom Gusti och Calle hit och så tittade vi på film och åt kopiösa mängder onyttigheter. Det var en fin dag, jag tycker så mycket om dom.


GustilicousIdag har jag varit med min mor och far vid havet och bättrat på brännan lite mer, vilket kanske inte var det smartaste men ändå, jag ville det. Jag och mamma pratade om att vi ska ta tåget söderut några dagar innan pappa och sådär, det tycker jag låter som en mycket bra idé. Och angående det så ser jag verkligen fram emot det, för jag har inte varit borta någonstans på hela sommaren. Jag behöver det.


På tisdag är jag Cillas och jag längtar för jag har inte träffat henne sen två dagar innan jag åkte till Arvika och det är som ni vet väldigt längesen. Btw så har jag ny mobil nu, ja jag tror jag är kär. Haha nej, men den är väldigt söt och jag hoppas den vill va min väldigt länge och inte börjar bråka som alla dom andra. Mina rosa har ju haft en tendens att göra det, tyvärr. Men jag har precis samma nummer som innan, tack och lov för det.

scavenger hunt 2

Idag känner man början på sista delen av sommaren, det har känts hela dagen. Jag blir så glad, för den sista delen av sommarlovet är alltid den bästa jag vet inte riktigt varför det alltid brukar va så men nu snart snart, så är det just den sista delen som är kvar.

Jag har varit och badat med Malindarling och det var kalltkalltkallt jag tycker om henne. På fredag åker hon till Paris och jag är avundsjuk, jag tror nog hon ska till Notre dame. När jag kom hem gick jag och mor min och beställde ny mobil till mig, så på lördag blir jag och Joss mobilsystrar. Det skulle va en rosa blinkande eller ingen alls, så då fick det bli en Joss telefon. Min rosa söta som jag haft nu blev krasslig på Arvika för er som inte vet, och den kommer kosta 700 att laga trots att jag bara haft den ett halvår knappt och dom sa att det skulle gå på garantin. Men icke, så på lördag får jag min nya. Nu ikväll kommer Fridababe hit och ska sova här, hon är så bra så bra. Vädret har nog varit mysigast på länge idag och ja detta har varit den finaste dagen på sommarlovet hittills. Imorgon tror jag cilla kommer hem, det är bra jag har saknat henne.

jag har trixat ihop ännu ett mixtape som jag tänkte dela med mig av för att dagen varit så fin och jag känner mig så glad, hoppas ni gillar det.

Where do we go from here - Jamiroquai
Anything can happen in the next half hour - Enter shikari
Wanted you - The secret handshake
Dimmer light - Dead Poetic
Dear Maria, count me in - All time low
Check yes Juliet - We the kings
Throwing rocks tonight - Brandtson
Up against the wall - Boys like girls
Ego - The sounds
El mañana - Gorillaz
Play crack the sky - Brand new
Rooftops and Invitations - Dashboard confessional
Maria&jag - Markus Krunegård

it's all worth reaching for

Jag tror jag bär på något, men jag vet inte riktigt vad. Jag vet inte hur det är med er men ni vet kanske hur det kan kännas ibland när det bränner på hela insidan av bröstkorgen för man blir så arg. Det är något som bara väller där inuti och man kan inte göra någonting för allt man känner är ilskan som man på alla sätt försöker få dom att förstå, men det tar liksom stopp. Det blir något helt annat och det känns som att nu, nu står lågor sky high.


precis så är det.


Imorgon ska jag va med Malin och vi ska nog till Mollsjön och bada och vara somriga, sen ska jag beställa lite kläder och försöka bestämma mig angående min mobil som är inne på lagning.


Och alla känslor slog och sprängde hela vardagen full med hål i en tid då inget hände i en stad som alltid sov

Jag har precis sett klart en film jag tänkt se i veckor och dagar nu och nu när jag äntligen fått se den så känns den inte alls lika vacker som jag trodde den skulle vara. Kanske vet ni hur det känns.


Jag är fortfarande kvar i staden som alltid luktar kakor och det regnar i, ibland. Det har inte blivit mycket för mig denna sommar som gjort att jag kommit härifrån, något enstaka sådär men då bara så jag precis lyckats sluta hallå andan. Jag tror aldrig jag lyckats se så många filmer under en så kort tidsperiod som jag gjort nu. Jag har betat av allt ifrån den nya Narnia som handlar om en vacker prins som slåss och är modig, till I'm not there som är en film baserad på Bob Dylans liv där olika skådespelare gör olika delar. Jag har även sett ringaren i Notre dame och alla har något ställe man skulle vilja åka till någon gång och jag har alltid viljat åka och titta på katedralen i Notre dame men har aldrig kommit iväg. Det är nog redan nu ganska många som småflinar över hur töntig jag är men det är sant, jag vill verkligen åka dit och ja, just för att jag sett det i disney filmen. För om det är så vackert i filmen då det är tecknat, borde det inte vara 4839483098 gånger vackrare i verkligheten då? 


Det är inte jättelångt kvar på sommaren nu, men innan den är slut ska jag i alla fall åka söderut. Där ska jag plocka platta stenar, dra fötterna i sanden och titta ut över horisonten, och tänka att på andra sidan den, där bor jag och nu är jag här och ingen kan se mig. Och jag kan inte se någon,

jo kanske.


everyone looks so good from here

everyone looks so good from here

13

jag drömde det konstigaste inatt, det var verkligen helskumt. Oftast kommer jag inte ihåg någonting alls, men när jag gör det är det oftast ganska luddigt nivet sådär i kanterna. Men inatt var det annorlunda, allting var i färg och jag drömmer egentligen i svart&vitt. Men här har ni det, kanske kan ni förklara för mig, om någon har någon idé alls.

jag sa att allting var dyrt och att hela staden borde bli galen och öppna H&M affärer i varenda gatuhörn och skrika saker om att kläder precis som kroppen borde vara gratis. Det var scarfs flygande sky high, himlen var fylld av rikemans sjalar i lena färger, det var vackert och man såg på tv hur de stackars barnen hade dom knutna sådär runt halsen som man ser att folk med båt och villa har och hur dom pratade om att dom inte tänker samla in några pengar till oss. Och jag tänkte att oss, vilka menar dom då? Någon sa att "jag vet inte om det där ja, dom kanske bara hittar på"  fast egentligen visste nog ingen alls vad som menades eller vilka dom var. Men jag satt på en stentrappa och kvälls solen lyste mig i ansiktet, och jag satt med händerna ner emot stenen och den var inte som jag mindes den.

precis så var det.
 
Nu är det snart bara tre veckor kvar tills jag fyller sjutton hela år, det tycker jag är ganska mycket fast egentligen är det nog inte många som håller med mig, jag kommer antagligen fortfarande stå kvar på mina hundrasextiofem- inteväxtsenjagvartretton-centimeter i längd även nästa år. Men det är ett år närmare arton i alla fall och det är ju alltid något.

7.18

Ikväll har jag varit och fikat i stan med vackra flickor, ♥

Det är egentligen ganska sjukt alltid när jag bestämmet mig för att kladda ner något här, så är det för att jag lyssnat på någon låt som fått mig att tänka på något speciellt sådär, det är alltid så. Idag tänker jag på november regn över ängar kanske åkrar. Hur ser man egentligen skilnaden på långt håll? och jag tänker på att jag inte sett dom, sen just då i november. Och egentligen är dom ju tusen gånger finare när det är sol och då blir man sådär glad, men när det regnar då är dom magiska.

det är sant.

dark, you can't come soon enough for me

RSS 2.0